duminică, 10 aprilie 2011

Batoane de cereale cu fructe uscate


 
Am realizat zilele trecute o delicioasa gustare sau desert sau cel mai bine zis mic dejun posibil. Am pornit de la reteta lui Edith si am adaptat-o pentru a se potrivi dietei raw vegane.



  • 300 g amestec de cereale (am avut fulgi de ovaz, si de grau)
  • 100-120 g fructe uscate (am pus caise, prune, stafide, smochine)
  • 4 Lg fulgi de cocos
  • 2 Lg de seminte de floarea soarelui
  • 2 Lg de seminte de susan
  • 150 g unt de cocos (l-am avut calup, ca untul normal, insa se poate folosi si din acela la borcan, putin mai moale)
  • 3 Lg de miere
  • un praf de sare de Hymalaia
Daca se simte nevoia de mai dulce se poate suplimenta cu miere sau curmale uscate si tinute in apa cel putin 1 ora. Dar deja fructele uscate sunt foarte dulci si nu am mai fost necesar sa adaug.

Intr-un bol se pun: cerealele, stafidele, fulgii de cocos, susanul si semintele de floarea soarelui. Se pun taiate in cubulete caisele, prinele si smochinele.
Pe un vas cu apa calda (dar NU fierbinte) se topeste la bain-marie untul de cocos. Cand este topit se pune si mierea si praful de sare si se face un fel de sos care se pune in bol peste celelalte ingrediente si se amesteca pana se omogenizeaza.

Se rastoarna aluatul intr-o tava tapetata cu hartie si se preseaza bine (sa iasa cat mai compact).
Se da la frigider pentru cel putin 1 ora ca sa se intareasca.
Se taie in dreptunghiuri, romburi, patratele sau ce forma geometrica va trece prin minte si se savureaza cu placere.
Batoanele astea merg de minune cu lapte de migdale sau chiar asa simple.
Sunt minunate!

Ornate cu afine
 Ornate cu afine si goji berries

4 comentarii:

Edith spunea...

Mmm ti-au iesit super :)

Adina spunea...

Asa este, Edith, au iesit si foarte frumoase dar si grozav de bune :)
Merci inca o data pentru reteta!

anca-arissa spunea...

Buna Adina.Imi place reteta ta.Am o punga de musli cu fructe care zace prin camara si acum vreau sa o fructific.Intrebarea mea este cerealele nu raman tari ? (noi le consumam doar inmuiate in lapte),sau le inmoaie untul de cocos? Am vazut si variantele la cuptor cu unt dar as fi preferat ceva de post si fara zahar daca se poate.Multumesc si pe curand

Adina spunea...

Buna Anca! Ma bucur ca reteta asta ti-a facut cu ochiul pt ca este intr-adevar minunata.
Si ca sa iti raspund la intrebare, cerealele nu raman tari, ele mai trag putina umezeala de la untul de cocos, insa nici foarte moi nu sunt. Daca le vrei mai moi ai putea sa mai adaugi fructele uscate dupa ce le-ai tinut mai intai 1 ora in apa.
Te-as sfatui sa pui si 1-2 linguri de gem de prune Topoloveni (e acela fara zahar). Ii va da un usor gust acrisor, placut, si va lega mai bine compozitia.
Sper sa iti iasa asa cum iti plac tie!