marți, 19 aprilie 2011

Branza de caju




Daca tot am afirmat in postarea anterioara ca Ina e o comoara, as vrea sa aduc argumente solide. Si anume, as vrea sa aduc una dintre retetele ei care a facut iar furori in bucataria mea (si trebui sa recunosc ca si printre colegii de munca a avut succes) :P.

Ingrediente:
 
 
  • 1 cana nuca de caju cruda, hidratata peste noapte in apa rece
  • 1/2 cana nuci de brazilia crude/nuci macadamia crude, hidratate peste noapte in apa rece
  • apa cat sa le acopere in blender de un sfert
  • 1 catel de usturoi
  • 1 ceapa verde mare
  • 1 lg fulgi de drojdie inactiva
  • sare
  • cateva fire de marar
Toate ingredientele se pun in blender si se mixeaza pana la perfecta omogenizare. Se da branzica la rece pt cateva ore.Noi am servit-o cu legume taiate bucati.


Un deliciu. E musai de incercat.

Nu numai ca voi repeta reteta, dar va deveni un aliment de baza la noi in casa. Daca ne era dor de ceva, de cand cu raw, era branzica. Dar acum gata si cu dilema asta.

2 comentarii:

Ina Todoran spunea...

ce draguta esti! tare ma bucur ca t-a plact!

Adina spunea...

Am repetat reteta asta de multe ori de atunci si de fiecare data am adaugat altceva: cu ardei tocat marunt, cu seminte de in, de dovleac, cu chimen. E foarte versatila.
Sar'mana pt masa! :)