Reteta e pe cat de simpla pe atat de delicioasa:
- 1 legatura de patrunjel (am pus 2 ca erau micute)
- 2 pere
- 1 pahar cu apa (in final mi-au iesit 2 pahare mari)
Pune totul in blender pentru 30 de secunde sau pana nu se mai vad bucatelele de frunze si totul devine un verde uniform (depinde de puterea blenderului).
Cam asa:
In ultima vreme, putine au fost zilele pe care nu le-am inceput cu o licoare verde datatoare de vitalitate si buna dispozitie. Inca mai caut, mai explorez diverse combinatii, unele reusite, altele intra fara indoiala in categoria "a nu se mai repeta". Dar daca e sa fie ceva pe gustul meu, care imi place fara rezerve, atunci este acest green smoothie de patrunje cu pere. Cum ziceam, pe atat de simplu, pe atat de delicios. Atat patrunjelul cat si perele mi-au placut mult din totdeauna, dar nu-mi trecuse niciodata prin minte ca as putea sa le combin. Cine s-ar fi gandit! :)
Cine nu e obisnuit cu gustul licorilor verzi ii dau un sfat (de fapt e un truc pe care l-am afat de la Victoria Boutenko, autoarea cartii "Greens can save your life") - pentru inceput pune mai multe fructe (alea care iti plac tie mai mult), si mai putine verdeturi, urmand ca in timp, odata ce gustul verde nu iti mai este strain sa reduci cantitatea de fructe. Cel putin la mine a functionat.
Este recomandat sa variezi verdeturile (spanac, salata verde, frunze de ridichie, frunze de morcovi (mie astea nu mi-au placut), frunze de telina, etc), in fiecare zi alt timp de frunze, dar nu te forta! Daca ceva nu e pe gustul tau incearca altceva. Mai bine cauta o formula care iti place si bea-o cateva zile la rand, apoi introdu cate o frunza noua. Daca nu iti place si te fortezi sa o bei, sunt sanse mari sa nu mai vrei sa repeti experienta.
Obisnuinta isi va spune cuvantul si in curand ai sa vezi ca poti inghiti tot mai variat, verdele din pahar.
Un comentariu:
arata foarte bine
cred ca o sa-l incerc si eu
:)
Trimiteți un comentariu