Pana o sa ajung sa inventez retete raw mai trebuie sa treaca ceva vreme. Acum sunt in stadiul in care preiau o reteta si o adaptez in functie de gusturile mele si de ce anume am in casa in momentul acela. Pe de alta parte simt nevoia sa imi pun amprenta pe o reteta tocmai in ideea de a aduce ceva nou si nu a copia in intregime munca altora.
Reteta aceasta este o adaptare a Ciupercilor cu maioneza din cartea "Retete vegane fara foc" a Ligiei Pop. Sau mai bine zis am pornit de la aceasta reteta si am ajuns la Avocado cu ciuperci si masline:
Ingrediente:
- 6 ciuperci champingnon - am folosit doar palaria
- 1 avocado copt
- 12 masline fara samburi - am folosit Kalamata
- 1/4 de castravete lung
- zeama de la 1/2 de lamaie
- 1 Lg de ulei de masline
- 2 linguri marar tocat, putin busuioc uscat, sare, piper - dupa gust
Se taie in cubulete ciupercile
avocado si castravetele
Se adauga zeama de lamaie, uleiul, sarea, piperul si maslinele tocate marunt.
Salata de avocado cu ciuperci si masline se poate consuma imediat sau se poate tine la frigider pentru cateva ore - timp in care ciupercile se marineaza usor.
Et....voila:
sau....
Sa aveti pofta!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu